1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

PDFΕκτύπωσηE-mail

Ευρετήριο Άρθρου
Συνταγές Δίαιτας
Συνταγές Δίαιτας - 2η Σελίδα
Συνταγές Δίαιτας - 3η Σελίδα
Όλες οι Σελίδες

Φιλέτο πέρκας με Σέλερυ, Ελιές Καλαμών, Δενδρολίβανο και Βινεγκρέτ ούζου

Υλικά για 4 άτομα

  • 600γρ φιλέτο πέρκας (4 τεμάχια των 150γρ άψητα)
  • 400γρ Σέλερυ κομμένο σε μπαστουνάκια
  • φρέσκο δενδρολίβανο
  • 15γρ αλάτι
  • 20ml χυμός λεμονιού
  • 100γρ ελιές Καλαμών
  • 40ml (4ΚΤΣ) ελαιόλαδο

Για τη ζεστή Βινεγκρέτ

  • 20ml ούζο (2ΚΤΣ)
  • 20ml χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένω καλά τα φιλέτα ψαριού και αλατο-πιπερώνω. Απλώνω 4 λαδόκολλες. Τοποθετώ επάνω κατά σειρά πρώτο το φρέσκο δενδρολίβανο, από πάνω τα ψάρια, μετά το σέλερυ και τις ελιές.

Λαδώνω.

Κλείνω καλά τις λαδόκολλες σε φάκελο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20λεπτά. Ανοίγω τις λαδόκολλες και βάζω το ψάρι και τα λαχανικά (πετάω το δενδρολίβανο αφού δεν το χρειάζομαι πια).

Μαζεύω από τις λαδόκολλες τα υγρά του ψαριού και τα χτυπάω στο μίξερ με το ούζο και τον χυμό λεμονιού. Η Βινεγκρέτ μου είναι έτοιμη.

Σερβίρω το ψάρι με τα λαχανικά και τη Βινεγκρέτ.

290Kcal/ μερίδα

Χρόνος προετοιμασίας 20’/ μαγειρέματος 20’

 

Κοτόπουλο μπούτι γεμιστό με ανανά και κότατζ τυρί σε κρούστα από βότανα

Υλικά για 4 άτομα

  • 600γρ μπούτι κοτόπουλο ξεκοκκαλιασμένο (4 τεμάχια, 150γρ/μερίδα
  • άψητο)
  • 1 φρέσκο ανανά καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 200γρ κότατζ τυρί (1 κεσεδάκι)
  • 50γρ φιστίκια κελυφωτά (ψίχα τρίμμα)
  • 10γρ αλάτι
  • 2γρ μαύρο πιπέρι
  • 2γρ πάπρικα
  • 4γρ κάρυ
  • 40ml (4ΚΤΣ) ελαιόλαδο

Για τη Μαρινάδα

  • 150ml χυμός πορτοκάλι
  • 150ml χυμός λεμόνι
  • 150ml χυμός γκρέιπ-φρουτ

Για την κρούστα

  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 40γρ τρίμμα φρυγανιάς

Εκτέλεση

Χτυπάω τα ξεκοκαλισμένα μπούτια κοτόπουλου για σνίτσελ. Τα κλείνω καλά μέσα σε διπλή σακούλα τροφίμων μαζί με τους χυμούς τις μαρινάδας για 6ώρες στο ψυγείο.

Τα ανακινώ καλά ανά 2ώρες.

Ανακατεύω σε ένα μπολ τα μπαχαρικά με το αλατοπίπερο.

Πασπαλίζω με αυτά τα μπουτάκια καλά και από τις 2 μεριές. Τα γεμίζω με τον ψιλοκομμένο ανανά, το τυρί κότατζ και τα φιστίκια και κλείνω τις άκρες με οδοντογλυφίδες.

Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύω καλά όλα τα υλικά για την κρούστα, πιέζοντάς τα με το χέρι για να «κάτσει».

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 40 λεπτά.

490Kcal/ μερίδα

Χρόνος προετοιμασίας 6 ώρες / μαγειρέματος 40’

 

Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα με μανιτάρια

Υλικά για 16 τεμάχια – 8 μερίδες

  • 800γρ μοσχαρίσιο τράχηλο (ελιά) κομμένο σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 500γρ μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
  • 100γρ φέτα μίλνερ
  • 6ΚΤΣ ελαιόλαδο (60ml)
  • 80γρ ρύζι νυχάκι
  • 20γρ αλάτι
  • 5γρ πιπέρι
  • 2γρ κανέλλα τριμμένη
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για το φύλλο

  • 700γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100ml λευκό αρετσίνωτο κρασί
  • 100ml χλιαρό νερό
  • 1 αυγό
  • 5γρ αλάτι

Εκτέλεση

Αναμιγνύω τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνω. Αφήνω τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 2 ώρες.

Ανοίγω με τον πλάστη 2 φύλλα. Σε μια μεγάλη λεκάνη χτυπάω τα 2 αυγά με το σύρμα και προσθέτω το κρέας, τα μανιτάρια, τον μαϊντανό, την κανέλλα, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις τομάτες, το ελαιόλαδο, τη φέτα και το ρύζι.

Αλείφω με ελαιόλαδο το πιάτο ενός ταψιού, στρώνω το φύλλο και απλώνω το μίγμα.

Απλώνω από πάνω το δεύτερο φύλλο.

Αλείφω με λάδι όλη την επιφάνεια καθώς και τις άκρες για να μην κολλήσουν τα φύλλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 1,5 ώρα και μετά στους 180 για άλλα 30 λεπτά.

Προτεινόμενος συνδυασμός κρασιού: Νεμέα (αγιορείτικο) με τυπικό άρωμα και μαλακές τανίνες που εξισορροπούν την λιπαρότητα της πίττας και αναδεικνύουν την πλούσια γεύση της.

335Kcal/ μερίδα

Χρόνος προετοιμασίας 3 ώρες / μαγειρέματος1 ώρα 45’

 

Μακαρόνια από καρότα, σόγια, μέλι, σκόρδο και λεμόνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 400γρ καρότα
  • 400γρ κολοκύθια
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 100ml σόγια σος
  • 40ml ελαιόλαδο (4ΚΤΣ)
  • 5γρ κάρυ
  • 40γρ μέλι
  • 20γρ κουκουνάρι
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 10γρ αλάτι
  • 100γρ φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι δυόσμο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζω και πλένω τα καρότα. Τρίβω όλα τα καρότα με το ξεφλουδιστήρι (πατατοκαθαριστή) σε φλούδες και τα βράζω σε αλατισμένο νερό για 5λεπτά. Τα κρυώνω μέσα σε παγωμένο νερό.

Πλένω τα κολοκύθια. Τα τρίβω και αυτά σε φλούδες και τα βράζω για 2 λεπτά. Τα κρυώνω σε μπολ με παγωμένο νερό.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζω το μέλι, τη σόγια, το πολτοποιημένο σκόρο, το λεμόνι και το κάρυ μέχρι να εξατμιστούν κατά τα 2/3.

Σουρώνω τα λαχανικά.

Σε ένα σκεύος ανακατεύω καλά τα καρότα και τα κολοκύθια με τη σος.

Τέλος ρίχνω και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, το δυόσμο, τον μαϊντανό, το κουκουνάρι και το ελαιόλαδο.

260Kcal/ μερίδα

Χρόνος προετοιμασίας 25’ / μαγειρέματος 10’



Συνταγές

Νόστιμες συνταγές για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Συνταγές >>

Θερμιδομετρητής

Υπολογίστε τις θερμίδες που καταναλώνετε χρησιμοποιώντας τον παρακάτω θερμιδομετρητή.

Θερμιδομετρητής

Επισκέπτες

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 112641