1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

PDFΕκτύπωσηE-mail

Ευρετήριο Άρθρου
Συνταγές Δίαιτας
Συνταγές Δίαιτας - 2η Σελίδα
Συνταγές Δίαιτας - 3η Σελίδα
Όλες οι Σελίδες

Ριζότο με ρύζι, μπρόκολο, κόκκινη πιπεριά, αμύγδαλα

Υλικά για 4 άτομα

  • 300γρ αναποφλοίωτο ρύζι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες
  • 100γρ μπρόκολο φουντίτσες
  • 100μλ λευκό αρετσίνωτο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στην μέση
  • 10γρ αλάτι
  • 2γρ λευκό πιπέρι
  • 4 λίτρα νερό
  • Όχι λάδι

Εκτέλεση

Βάζω τα 4 λίτρα νερό να βράσουν. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνω τις φουντίτσες το μπρόκολο μέσα στην κατσαρόλα για 5 λεπτά.

Αποσύρω το μπρόκολο και το κρυώνω σε ένα μπολ με νερό και παγάκια. Μέσα στο ίδιο νερό ρίχνω τυλιγμένα το κρεμμύδι, τα γαρίφαλα, τα φύλλα δάφνης και το λεμόνι. Μόλις το νερό ξαναπάρει βράση, ρίχνω μέσα το ρύζι και το αλάτι για 10λεπτά. Αφαιρώ τα τυλιγμένα μυρωδικά και σουρώνω το ρύζι χωρίς να το κρυώσω κρατώντας όμως 200ml από αυτό το νερό.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι. Ρίχνω αμέσως μέσα το καυτό ρύζι και ανακατεύω. Προσθέτω τις πιπεριές και τα 100ml κρασί.

Μόλις πιει και το κρασί, ρίχνω τα 200ml νερό που είχα κρατήσει από το βράσιμο.

Μόλις πάρουν πάλι μια βράση αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζω με το καπάκι. Αφήνω το ρύζι σκεπασμένο για 10λεπτά ακόμα.

Τέλος προσθέτω το μπρόκολο και το πιπέρι και ανακατώνω.

470Kcal/ μερίδα

Χρόνος προετοιμασίας 15’ / μαγειρέματος 30’

 

Ρεβίθια με Σπανάκι, Μάραθο και Τομάτα

Υλικά για 4 άτομα

  • 300γρ ρεβίθια
  • 2 τομάτες αποφλοιωμένες (ψιλοκομμένες)
  • 600γρ σπανάκι
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 200γρ φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 200ml χυμός λεμόνι
  • 10γρ αλάτι
  • 5γρ μαύρο πιπέρι τριμμένο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 40ml (4ΚΤΣ) ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζω τα ρεβίθια σε νερό για ένα ολόκληρο βράδυ.

Την επόμενη ημέρα τα ρίχνω σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 10λεπτά.

Ανακατεύω και τα σουρώνω. Μέσα στο σουρωτήρι, τα ανακατεύω με την σόδα και τα αφήνω για άλλα 10 λεπτά.

Τα ξεπλένω πολύ καλά με νερό.

Τα ρίχνω σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα κρύο νερό, τα σκόρδα, το δενδρόφυλλο και τα τοποθετώ στη φωτιά. Βράζω για περίπου 35 λεπτά.

Πλένω πολύ καλά το σπανάκι και το χοντροκόβω. Το ρίχνω στα ρεβίθια μαζί με την τομάτα, τις πιπερίτσες, το φρέσκο κρεμμύδι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και βράζω για άλλα 10λεπτά.

380Kcal/ μερίδα

Χρόνος προετοιμασίας 12 ώρες / μαγειρέματος 1 ώρα

 

ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ-ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ- ως κυρίως γεύμα μεσημεριανό

1 μερίδα

Σούπα με ζυμαρικά της αρεσκείας σας (πεπονάκι, κριθαράκι, αστεράκι κ.α., 30 γραμμ. ωμά), πατάτες (100 γραμμ. ωμές), μπρόκολο, κολοκύθι ή άλλο πράσινο λαχανικό ή χορταρικό της αρεσκείας σας (όσα θέλετε ΜΕ 1ΚΤΣ ελαιόλαδο/ μερίδα).

Συνοδεύεται από σαλάτα με 1ΚΤΣ ελαιόλαδο όχι ψωμί

 

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ * (ΑΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΙΑΙΡΕΣΤΕ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑ ΤΟΥ 4)

ΥΛΙΚΑ

  • 300ΓΡ ΒΙΔΕΣ
  • 6 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
  • 200ΓΡ ΣΠΑΝΑΚΙ
  • ½ ΚΤΓ ΘΥΜΑΡΙ
  • 100ΓΡ ΜΙΚΡΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ
  • 4ΚΤΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ( ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ 1 ΚΤΣ )
  • ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΕ ΑΦΘΟΝΟ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΠΛΕΝΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΒΕΤΕ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ

ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ 3ΚΤΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. ΟΤΑΝ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΣΟΤΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.

ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΤΕ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ.

ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 15 ΛΕΠΤΑ



Θερμιδομετρητής

Υπολογίστε τις θερμίδες που καταναλώνετε χρησιμοποιώντας τον παρακάτω θερμιδομετρητή.

Θερμιδομετρητής

Επισκέπτες

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 116024